Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τ. Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, με αφορμή την 35η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Ο Ελληνικός λαός, τιμά τους αγωνιστές που όρθωσαν το ανάστημα τους στην Χούντα των Συνταγματαρχών. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν ο καταλύτης στα γεγονότα που ακολούθησαν και οδήγησαν στην κατάρρευση του Δικτατορικού καθεστώτος που η τελευταία του πράξη συνοδεύτηκε με την προδοσία της Κύπρου, την εισβολή του Αττίλα και την μέχρι σήμερα συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τμήματος της Μεγαλονήσου.
Τριάντα πέντε  χρόνια μετά από την μεγάλη εξέγερση η Ελλάδα έχει κατακτήσει ένα ζηλευτό επίπεδο Δημοκρατίας και παγιώθηκαν οι Δημοκρατικοί  Θεσμοί. Με το σπαθί της η χώρα μπήκε στην Ε.Ε και στην Ο.Ν.Ε και κόντρα σε απειλές και εκβιασμούς έδωσε ένα μεγάλο αγώνα για να ενταχθεί τελικά και η πολύπαθη Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση .
Η  χώρα, οι πολίτες, σήμερα είναι αντιμέτωποι  με νέες οικονομικές προκλήσεις, μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και με μια βαθιά ηθική κρίση του πολιτικού συστήματος .
Η εσωτερική οικονομική κρίση , με την έκρηξη της ακρίβειας και της ανεργίας , την μείωση του εισοδήματος κ.α και για την οποία υπεύθυνη είναι η Συντηριτική Κυβέρνηση , παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις από την ένταση της διεθνούς οικονομικής κρίσης .
Η δογματική προσήλωση των Κυβερνώντων στις συνταγές του νεοφιλελευθερισμού , οδήγησαν στο να μείνει αθωράκιστη η οικονομία της χώρας και να εκποιηθούν σε τιμή ευκαιρίας σημαντικοί μοχλοί ανάπτυξης , όπως ο Ο.Τ.Ε κ.α
Άβουλη και άπρακτη η Κυβέρνηση της Ν.Δ , παρακολουθεί ανήμπορη το καθημερινό βούλιαγμα της οικονομίας , το μαρτύριο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων , το εξανέμισμα του οικογενειακού εισοδήματος , την ασυδοσία των Τραπεζών , την ασφυξία της αγοράς .
Είναι η μόνη Κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει πάρει κανένα σοβαρό μέτρο για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης . Είναι μια κυβέρνηση σε διάλυση και πλήρη σύγχυση .

Είναι μια Κυβέρνηση , που βουλιάζει κάθε μέρα και περισσότερο από το βάρος της ηθικής σήψης και των σκανδάλων .
Αυτή η Κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις αγωνίες και τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού .
Η οικονομική κρίση , δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ευχολόγια , ούτε με ανέξοδα επικοινωνιακά τρυκ .
Χρειάζεται σχέδιο , προτάσεις και πρωτοβουλίες , ώστε η χώρα να μπορέσει να ξεφύγει από την οικονομική κρίση και την ύφεση και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης .
Από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης , με αίσθημα ευθύνης το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου , κατέθεσαν ένα συνεκτικό και κοστολογημένο πακέτο προτάσεων για ανακούφιση των πολιτών και ανάκαμψη της οικονομίας .
Με την εκδήλωση της διεθνούς οικονομικής κρίσης και μέσα από διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους ,  το ΠΑΣΟΚ και πάλι παρουσίασε προτάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και τον έλεγχο της αυθαιρεσίας των Τραπεζών.
Με σχέδιο και προτάσεις μπορούμε να οδηγήσουμε την χώρα , όχι μόνο στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης , αλλά και σε μια νέα ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη».